Bandjes-avonden, album of EP-presentaties, festivals of sessies op locatie, allemaal gelegenheden die een live-opname verdienen. Vooral in combinatie met video kan het een belangrijk element zijn in de promotie van iedere band. Ik heb veel ervaring met live-recording tijdens grote en kleine evenementen. Ik heb meegewerkt aan de opname van mega-concerten van Anouk en Jan Smit, festivals als Pinkpop, Beatstad en Noorderslag, maar ook live-opnames op kleinere schaal voor 3FM Serious Talent en Club 3voor12.

Met mijn mobiele opnameset kan ik tot 24 sporen opnemen op locatie, inclusief audience-mics voor het applaus en de sfeer. De opname kan vervolgens door mij gemixt worden of door een andere mix-engineer.

In Starsound Studios in Utrecht ben ik ook vaak te vinden tijdens live-recordings. Daar kan ik tijdens de show al een live-mix maken terwijl de 24-sporen recorder meeloopt. Zo ligt er al een goede mix zodra de show afgelopen is, maar kun je altijd nog terug naar de multitracks als dat nodig is.

Wil je een complete live-registratie met video? Geen probleem, met behulp van mijn netwerk stel ik een team samen die de hele avond voor je vastlegt. Van tevoren spreken we alles goed door, zodat er geen noot verloren gaat.