Vroeg of laat wil iedere band wel een demo, een single, een EP of een album opnemen.

Ambitieuze bands zijn bij mij aan het juiste adres. Afhankelijk van het budget en releasedatum stippelen we een werkwijze uit die voor de artiest het beste werkt. Tijdens de pre-productie maken we een planning, kiezen we de studio’s uit en gaan we al meteen op zoek naar dé sound die bij de artiest en de songs past.

Opnemen kan in mijn eigen State Of Sound Studio in Utrecht-Noord, maar ik ken de wegen naar andere studio’s in en om Utrecht zoals Starsound Studios, Wedgeview Studio, Mailmen en Fendal Sound. Ook Wisseloord is voor mij bekend terrein.

Mijn eigen ”State Of Sound Studio” is mijn geluidsatelier. 45m2 oppervlakte met keuken en zithoek en voorzien van alle faciliteiten om een volledige plaat te kunnen opnemen. We kunnen er werken in Pro Tools voor een snelle en flexibele workflow, maar het is ook mogelijk om analoog op te nemen op een 24 sporen tapemachine voor een vette vintage sound en typische tape werkwijze. Tevens is het mogelijk om een combinatie van tape en Pro Tools te maken voor het beste van beide werelden.

Mixen doe ik het liefst in mijn eigen studio waar ik alle tools bij de hand heb die ik nodig heb voor de vetste mixes. Ik werk met een hybride setup: De gemakken van Pro Tools met een uitgebreide collectie native en dsp-plugins van o.a. Universal Audio en Soundtoys, maar ook de vette analoge summing van SSL met de SSL buscompressor. Dit samen zorgt voor transparantie in zowel open als drukbezette mixes, waar de punch behouden blijft. Ook tijdens het mixen is het mogelijk om de mix op tape op te nemen voor een warme vintage sound.

Ook is er voor of tijdens de mix nog de mogelijkheid om de songs verder aan te kleden met extra dubs, loops of analoge synthesizers van o.a. Oberheim en Roland. Daarnaast heb ik de beste virtuele synths voorhanden en een rijke sample-library voor zowel realistische als ”weird & wonderful” -sounds.